På norsk! - Adventures of Anette

På norsk!

Heisann! 
Takk for at du har tatt deg tid til å lese bloggen min!

Jeg heter Anette, er 27 år og kommer fra Bergen. Høsten 2010 reiste jeg til utlandet på utveksling, og har siden vært student både i Kyoto i Japan (2 år) og Seoul i Sør Korea (1 år). For øyeblikket er jeg fast bosatt i Tokyo. Denne bloggen handler om litt av hvert av det jeg opplever i hverdagen min.

Hvorfor Japan?
Jeg begynte å studere japansk ved en tilfeldighet, etter at jeg oppdaget at jeg kunne ta klasser i Japansk ved UiB våren 2008. Dette falt veldig godt sammen med studieløpet mitt, ettersom jeg holdt på å ta bachelorgrad i pedagogikk og trengte tilvalgsfag. Mange av elevene i klassen hadde bred erfaring med japansk fra før, og hadde allerede nådd et visst nivå da de begynte på kurset. Jeg derimot kunne knapt telle til ti (takket være 5 år med shotokan karate ved Lyderhorn Karateklubb hadde jeg også lært meg diverse kampsport-ord som "kamae", "mae-geri", "yoko-geri" osv.).. Det var ganske hardt å følge med den raske progresjonen på japanskkurset, men samtidig også svært givende og gøy å lære et så totalt forskjellig språk. Interessen min utviklet seg mer og mer, og da jeg hadde fulført bachelorgraden min i pedagogikk manglet jeg bare ett års studie for å få en bachelorgrad i japansk også. Jeg reiste dermed på ett års utveksling til Ritsumeikan University i Kyoto, og det var på dette tidspunktet at jeg først opprettet bloggen min høsten 2010.

Som nevnt ovenfor hadde jeg bare planer om å tilbringe ett år i Japan, men som så ofte skjer på slike lange opphold blir man forelsket, og planene endres underveis. Etter at utvekslingoppholdet mitt på Ritsumeikan University var over, begynte jeg på deres mastergradsprogram i Internasjonale Relasjoner. Gjennom Ritsumeikan's Dobbel Mastergradsprogram (DMDP) fikk jeg også sjansen til å tilbringe ett år i Seoul (Sør Korea) ved Kyung Hee University (The Graduate Institute of Peace Studies). I løpet av denne perioden har jeg selvfølgelig hatt sjansen til å oppleve litt av hvert, og mye av dette har jeg skrevet om her på bloggen.

Etter at jeg kom tilbake til Japan fra Korea i august 2013 jobbet jeg et semester som studentpraktikant ved den kgl. norske ambassaden i Tokyo. Selv om jeg ikke har skrevet så mange blogginnlegg i løpet av oppholdet grunnet skriving av mine to masteroppgaver hadde jeg et utrolig spennende og opplevelsesrikt semester på ambassaden!

Fra april 2014 begynte jeg å jobbe som fast ansatt i et stort japansk firma som heter Rakuten, og etter ett og et halvt år som hotelkonsultant i Rakuten Travel skiftet jeg jobb til hotelreservasjonssiden Agoda International hvor jeg nå jobber med å øke antallet japanske hoteller registrert på siden vår samt som konsultant for nåværende hotelklienter. Jeg er for tiden også styremedlem i Norway-Japan Society, og vi arrangerer en rekke begivenheter for folk med interesse Norge og/eller Japan.

Så hva er det som motiverer meg til å gå den veien jeg går?
Jeg har vært veldig heldig som har hatt muligheten til å reise til mange av verdens fjerne avkroker, jobbet som voluntør her og der og sett mangt og meget. De aller fleste av de jeg møter har naturligvis aldri vært i lille Norge før, men det er også mange som sier det er første gang de har truffet en nordmann. På mange måter føler jeg at vi alle er små norske ambassadører når vi er ute i den store verden. Det å ha sjansen til å promovere nordiske verdier som likestilling og likeverd er blant de tingene som gjør meg motivert til å fortsette mitt opphold i utlandet på ubestemt tid.

Bloggen min er skrevet hovedsakelig på engelsk, men her er et knippe sider jeg har bidratt til på norsk:
-Utlendighet: Big in Japan
-DN Talent: Under én prosent studerer utenfor Vesten
-Studenttorget: Fred og fordragelighet i Sør-Korea
-RB: Sto klar til å evakuere


Jeg setter alltid pris på kommentarer på bloggen, og kan i tillegg nåes via mailaddressen anettehansen@outlook.com eller på Facebook. Det er bare å ta kontakt ;)

Brudemodell i Kyoto


Sist oppdatert: November 2015
 • 4Disqus Comment
 • Facebook Comment

4 Comments

 1. Kjempeinteressant blogg! Når jeg leste om deg på Studenttorget.no, så ble jeg SÅ imponert over deg! Jeg tenkte hvordan det går av å være så motivert og flink, og ikke minst heldig som fikk sjansen til å studere både i Japan og Sør-Korea, og nå ha en jobb i Japan! Herlig! Du er et prakteksempel på hva jeg har lyst å oppnå med studiene mine.. Jeg håper bare jeg kan oppnå det du har oppnådd, fordi det ville vært drømmen!

  Ble ekstra glad da jeg så du hadde bachlor i pedagogikk fra Norge før du dro til Japan hehe, fordi jeg også holder på med bachlor i internasjonalt sosialt arbeid, men dessverre er det dårlig med utveksling til Japan/Sør-Korea med den studieretningen.. Men jeg har lenge hatt lyst til å ta master i noe med internasjonale relasjoner, så der er det kanskje håp - hvis jeg er så tålmodig da og ikke drar og tar en bachlor i Sør-Korea istedet hehe! :)

  Kommer til å følge med på deg! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Silje! Så hyggelig kommentar!! Litt av poenget med bloggen min er at jeg ønsker å inspirere folk til å ta sjansen og følge drømmene sine, så dette var veldig kjekt å lese. Tenk bare på alle de mulighetene vi som vokser opp i dag har! Det er bare å gripe dem mens du har sjansen, hehe..

   Jeg begynte å studere pedagogikk litt fordi jeg var usikker på hva jeg ville gjøre i fremtiden. Men det er en veldig fleksibel grad, så kunnskapen jeg tilegnet meg gjennom pedagogikkstudiene har kommet vel med innenfor forskjellige disipliner. Bachelor i internasjonalt sosialt arbeid høres også ut som en ganske fleksibel grad, så du har jo muligheten til å justere studiene i andre retninger (internasjonale relasjoner, statsvitenskap, "area studies" etc) når/hvis du bestemmer deg for å ta mastergrad i fremtiden.
   Hvis du har sjansen vil jeg absolutt anbefale å ta et utvekslingsopphold i utlandet, det er utrolig givende og vil garantert åpne opp mange dører for deg (selv om studiet ditt ikke tilbyr utveksling til Japan/Sør-Korea har de kanskje andre eksotiske alternativer?) Når/hvis du ønsker å ta en mastergrad i utlandet i fremtiden vil det også være en stor fordel å allerede ha litt erfaring fra utlandet. Jeg vet iallefall at skolen jeg studerte ved i Sør-Korea legger stor vekt på internasjonal erfaring etc., så hvis du kunne tenke deg et gratis mastergradsprogram i S.Korea når du er ferdig med bacheloren kunne jo det kanskje vært et alternativ.

   Lykke til med studiene dine! Jeg stiller gjerne opp med flere tips/erfaringer etc hvis jeg kan, så det er bare å ta kontakt ;)
   Anette

   Delete
 2. Hei!
  Kjempeflott blogg, og gratulerer med jobb i Rakuten! Jeg har selv tatt utveksling til Japan fra UiB i et år, og kjenner nå på meg at jeg ønsker å ta master ved det samme universitetet jeg var utvekslingsstudent ved. Det jeg lurte på nå var om det var enkelt for deg å få lån og stipend av Lånekassen som masterstudent? Føler det er lite utfyllende informasjon om masterstudier i Japan, spesielt med tanke på at man kan fullføre en mastergrad med bare 30 credits. Jeg er derfor engstelig for hvordan det blir med å få støtte og sånn, siden Lånekassen ser ut til å kreve 30 credits per år, og ikke som fullstendig grad. Håper ikke dette ble veldig rare spørsmål. Kommer definitivt til å følge bloggen videre!

  -Jeanett

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Jeanett! Takk for hyggelig kommentar:)
   Jeg hadde i utgangspunktet ikke noen problemer med å få lån og stipend fra Lånekassen.! Men systemet er litt knotete i den forstand at du må få universitetet ditt til å fylle ut et spesielt skjema hvert semester som viser at du har bestått eksamen og betalt skolepenger. Siden semesterstart og -slutt i Japan er litt forskjellig fra Norge fikk jeg ofte purringer på dokumentasjon. Det ble ikke bedre av at jeg reiste et år til Sør-Korea på utveksling via Ritsumeikan, noe som gjorde det enda mer komplisert å få tilgang på de nødvendige dokumentene Lånekassen ville ha (spesielt fordi Ritsumeikan ikke var så veldig fleksible når det gjalt sending av dokumentasjon). Så hele opplegget med å dokumentere progresjonen min var et lite irritasjonsmoment for å si det mildt. Men sånn er det vel bare. Alt i alt så har det likevel gått veldig greit, og Lånekassen stilte også opp med lån for det siste halvåret jeg forlenget studieløpet mitt (jobbet som praktikant ved ambassaden i Tokyo og skrev ferdig masteroppgave).
   Jeg trengte heller ikke å ta 30 studiepoeng per semester, det holdt at jeg fulgte studieløpet lagt opp av universitetet mitt (synes å huske at jeg måtte dokumentere hvor mange studiepoeng universitetet la opp til at man skulle ta hvert semester).!

   Håper dette var til nytte, lykke til med studievalget :)
   -Anette

   Delete

comments powered by Disqus

About Me

Adventures ofAnette


The classical story about a girl who went for a one-year exchange program to Japan, fell in love and got stuck there. Starting out as a student in Kyoto in 2010 I now work full-time in Tokyo as a hotel consultant, and write mostly about my travels, working life in Japan as well as a bunch of random stuff.
・Read more →
Recent

recentposts

Random

randomposts